Uudet sähkötuotteemme esittelyssä: Kvartaali- ja SPOT-tuotteet

30.09.2015, klo 09:30Kommentteja 0

Olemme ottaneet käyttöön läpinäkyvästi hinnoitellut ja suoraan sähkön pörssihintaan sidotut energiatuotteet. Toinen on hinnaltaan kolmen kuukauden välein vaihtuva Kvartaali-tuote ja toinen on kuukausittain hinnaltaan vaihtuva SPOT-tuote.


Kvartaali-tuote

Kvartaali-tuotteen sähkön hinta tarkistetaan neljä kertaa vuodessa, aina kolmen kuukauden välein. Koko vuosi jakaantuu neljään hintajaksoon, jotka ovat 1.1.–31.3., 1.4.–30.6., 1.7.–30.9. ja 1.10.–31.12.

Sähkön hinta pysyy samana kolmen kuukauden jakson ajan. Muutokset noudattavat pohjoismaisen sähköpörssin markkinahinnan ennusteita. Kvartaali-tuotteen sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla. Uudesta hinnasta ilmoitamme asiakkaillemme aina 30 päivää ennen seuraavaa hintajaksoa.

Kvartaali-tuotteen hinnoittelu:

SPOT-tuote seuraa markkinahintaa tunneittain!

SPOT-tuotteessa maksat sähköstä aina oikean markkinahinnan. Sähkön hinta on pohjoismaisen sähköpörssin tuntihinta lisättynä myyjän marginaalilla ja perusmaksulla. Vuorokauden jokaiselle tunnille on oma hintansa.

Sähkön hinta määräytyy Nord Pool Spot -sähköpörssissä ko. tunnille Suomen hinta-alueen ELSPOT-tuotteella. Hinnat vahvistuvat aina edellisenä päivänä noin klo 15 mennessä seuraavan vuorokauden kaikille tunneille. Suomen hinta-alueen hinnat ovat avoimia ja niitä voi seurata internetistä: http://www.nordpoolspot.com/Marketdata1/Elspot/Area-Prices/FI/Hourly/?view=table

Hinnat ko. sivuilla ilmoitetaan arvonlisäverottomina €/MWh -hintoina ja kellonajat on ilmoitettu Ruotsin ajassa. Taulukon klo 12 on siis Suomessa jo klo 13. Hinta tulee muuntaa senttihinnoiksijakamalla esim. 30 €/MWh tuhannella, jolloin senttihinnaksi tulee 3,0 snt/kWh.

SPOT-tuotteen hinnoittelu

SPOT-tuotteen hinta sisältää energianhinnan lisäksi välityspalkkion 0,3 snt/kWh. SPOT-tuotteen perusmaksu on 3,70 €/kk. Molemmat hinnat sis. alv 24 %. Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla.

Tuotteiden tilaaminen

Tuotteet eivät korvaa voimassa olevia määräaikaisia sopimuksia ja tuote myydään vain toimituskohteisiin, joissa pääsulakekoko on 1x25A–3x63A.
Voit tilata Kvartaali- ja SPOT-tuotteemme internet-sivuillamme olevilla lomakkeilla /www.naantalinenergia.fi/fin/yksityisasiakkaat/sahkotuotteet_ja_tarjoukset/ tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. (02) 436 2900.

Tulosta

Kommentit


Osallistu keskusteluun